Ett grisigt citat till Björklunds och mätmanins ära

Publicerad 30 maj, 2009

Dagens citat: " Apropå omdömen, mätningar och betyg: En gris blir inte fetare av att man väger den gång på gång." (Hans i DN)

9 kommentarer till “Ett grisigt citat till Björklunds och mätmanins ära”

 1. Erik

  Gå i på http://www.5muppiluften.blogspot.com/ och läs och diskutera “Det nya gymnasiet är en fara för demokratin”.

 2. Svante

  Om man gärna vill att grisen skall bli fet, men inte vill väga den, hur skall man då göra i stället?

 3. Filippa

  Fniss… 🙂 Roligt skrivet, Svante. Ett förslag på hur man får fetare griseknoar: kanske genom att den snåle bonden öppnar plånkan och äntligen lägger sina surt förvärvade slantar på mer och bättre foder åt sina svin kanske… Vad tycker ni andra?

 4. Svante

  Men vilket foder skall bonden köpa för sina surt förvärvade slantar? Vilket är det bästa? Bonden får väl prova sig fram men hur skall han få veta säkert om han inte väger grisarna?

  För att återgå till skolan så hade jag tur – jag hittade ett blogginlägg som säger det jag ville säga men inte hinner/orkar:

  http://ekonomistas.se/2009/06/03/tester-i-skolan-inte-hela-losningen/

  Inlägget länkar även till andra läsvärda inlägg i samma ämne.

 5. Kettil

  Ett är ju säkert: Om grisen står på vågen hela tiden hinner han inte käka fodret. Och Vågmästarbonden hinner inte tjacka nytt heller. Magra grisar blir det.

 6. Anna

  Det gör vi väl i skolan hela tiden – står på vågen och käkar samtidigt alltså. Och det funkar alldeles utmärkt. Vi bedömer ju våra elevers prestationer precis hela tiden, både socialt och kunskapsmässigt. Samtidigt som vi förväntar oss att de utveckas!
  Och nej, grisen blir inte fetare för att man väger den oftare men man upptäcker i alla fall rätt snabbt om den lider av undernäring.

Kommentera

*

Copyright © DagensSkola.