Tänker inte ha ångest för att mitt barn röker…

Publicerad 23 april, 2010

Usch så hemskt det är det här med att laga näringsriktig mat. Skitjobbigt alltså. Själv värmer jag mest på Mamma Scans köttbullar och slänger ihop litet pulvermos under varmvattenskranen till mina ungar. Å andra sidan har jag inte ångest för det för det är knappast mitt jobb att se till att mina barn äter bra. Det får skolan ta hand om. Det är ju där mina barn är stora delar av dagen.

Samma sak med det här med mobbingen. Är innerligt trött på alla skitungar som mobbar varann, skriver fula ord och håller på på Internet. Stryk ska de ha, då kanske de lärde sig nått av livet. Fast egentligen är det ju skolans fel som inte jobbar tillräckligt med värdegrundsfrågorna. Uruselt! Vad GÖR egentligen sveriges lärarkår – dricker kaffe eller?

Samma sak är det ju med bristen på jobb i samhället – varför GÖR skolan INGENTING? Skandal! För att inte tala om de höga matpriserna, skatterna, pensionärerna som äter kattmat, vulkanutbrotten, krigen i mellanöstern, mjölbaggarna, det iskalla aprilvädret, knarkarna som hänger vid plattan, tonåringarnas cigarettvanor, köerna vid Pressbyrån vid åttasnåret på morgonen, datorhaverier, arga hundar på stans bussar och…

Nu tror jag faktiskt att den småknasiga krönikan var skriven med en gnutta ironi.  Malin är med andra ord förlåten (även om ironin inte riktigt gick fram men jag har egen erfarenhet av skämt som faller platt så där förstår jag henne fullkomligt – man kan inte få in bollen i vänsterkrysset varje gång!)

Vad värre är finns det oändligt många föräldrar som resonerar precis som ”Malin” – det där får skolan ta hand om, det är inte mitt bord. 

Jag har som lärare mött dem. Men härmed överlåter jag med varm hand alla knäppskallar som vill tycka något om skolan till journalistkåren. Murvlarna ska bildas i konflikhantering och psykologi för föräldrar som ha problem med skolsystemet och sedan sprida sin kunskap på redaktionerna så att vi lärare slipper ta hand om dem och deras märkliga inställning på utvecklingssamtal och EVK:n.

 För vi lärare kan inte både utbilda Malins lilla telning och samtidigt ta hand om hennes inställning och tyckanden om skolan i oändliga mejldiskussioner och föräldraträffar! Det orkar vi bara inte med.

Kommentera

*

Copyright © DagensSkola.