Vuxna: pricka rätt själva först innan ni kastar sten i glastoaletter

Publicerad 6 april, 2009

 

 Bild: stock.xchng

 

Varje dag efter skolan kommer sonen inrusande.

 

– Hej, hej, ska bara kissa först! vrålar han och kastar sig in på toaletten.

 

När detta mer eller mindre blev en ständig ritual, började vi fatta att det var något som inte stämde.

 

– Varför använder du inte skoltoaletten? frågade jag.

 

– Nej, men det går ju inte. Man kan inte låsa. Och är det kiss överallt. Och inge papper…

 

Nu visar en granskning som Sveriges Radio har gjort att det vår son upplever inte är helt ovanligt. Var fjärde skoltoalett är smutsig och ofräsch. Många toaletter saknar dessutom toalettpapper och handtvål.

 

Kanske är det litet fånigt att skriva om toalettbekymmer på en pedagogisk sajt. Men faktum är att det är orimligt svårt att lära sig något när man är kissnödig som attan under tiden. Försök själva ska ni få se. Nej, här håller jag nog helt med Daniel Pernikliski.

 

Och nog är det mer löjligt att vi vuxna sitter och diskuterar avancerade pedagogiska metoder för våra barn när vi själva inte ens kan se till att de har fungerande toaletter på sina arbetsplatser.

 

Och till alla er som tycker att våra barn och ungdomar grisar ned så mycket att de får skylla sig själva, vill jag bara säga: Gå in på en offentlig toalett! Där kissas det både kors och tvärs, villl jag lova. Ingen pratar om vuxna karlars uppenbara problem att orka pricka rätt i de sammanhangen, märkligt nog. Litet för många stenar kastas i glastoaletten, alltså.

 

Eller utanför…

 

 

6 kommentarer till “Vuxna: pricka rätt själva först innan ni kastar sten i glastoaletter”

  1. Vronkan

    Borde man då inte hålla en kurs i hur man som manlig person (svårt att missa då man är tjej) går på toaletten utan att skvätta överallt? Lösningen ska inte behöva vara fler städtillfällen. Lösningen ska vara att ungarna ger fan i att grisa järnet!

  2. Filippa

    “Lösningen skall vara att ungarna ger fan i att grisa järnet!”.

    Bra lille Vronkan.

    Börja gärna med att du som vuxen förebild lägger av att snuska runt på offentliga toaletter. Vi vuxna är superbra på att klaga på alla barn som inte sköter sig men själva anser vi oss av outgrundliga skäl, en aning bättre. I synnerhet när det kommer till toalettkultur. Blä, säger Fröken, som besökt en och två vuxentoaletter som inte direkt levt upp till önskvärd standard.

Kommentera

*

Copyright © DagensSkola.