Tjyvlyssnat: När Linda Skugge gick i skolan så…

Publicerad 27 januari, 2010

 

-Jo du Linda. Det var det här med debattartikeln nu skrev. Tyvärr har du inte fått godkänt på den och jag vill diskutera litet med dig om varför…

 

– Skiter väl jag i. Jag har noll respekt för dig serru – jag kommer att tjäna pengarna och synas i media – du kommer att harva kvar här för minimilön haha.

 

– Jo, jag förstår hur du menar men vill ändå ha ett samtal med dig. Du vet att det är jätteviktigt när man skriver att man kollar upp källorna ordentligt. I din artikel har du bland annat skrivit att Kurdo Baksi påstått att han skrivit Stieg Larssons böcker, vilket är helt uppåt väggarna. Med andra ord – du måste ta reda på fakta innan, vara noggrannare och inte bara påstå saker utan att ha fog för det. Förstår du hur jag tänker?

 

– Men hallå, JAG skiter väl i Kurdo Baksi! Han är en detalj i sammanhanget och jag bryr mig ärligt talat inte vem som skrivit Larssons böcker och texter.

 

-Okej, DU kanske inte bryr dig men kanske Kurdo Baksi själv ändå tycker att det är viktigt att det som står om honom är korrekt. Och alla andra som läser din artikel.

 

– Hörru lilla lärartönt. De e inte DN Debatt liksom. Och om nån vill ha en snabb artikel om spökskrivning så skriver jag det. Det är ju mej de vill ha. Det är typ bara jag som kan skriva en rolig, träffsäker text på 15 minuter en fredagskväll…

 

– Jo, ja, men du skrev ju även författarnamnet litet galet…

 

-Gud, vad kinkig du är. Och förresten tycker jag det verkar som om du rakar armarna och har typ peruk eller nått. DET ska jag skriva om nästa gång för Expressen eller Newsmill eller Politikerbloggen eller…för till skillnad från dig din lille tönt får jag skriva en massa journalistiskt grejs som folk faktiskt vill läsa.

 

– Ja, men nu är det i alla fall så att du får skriva om den här artikeln för den håller helt enkelt inte måttet för ett godkänt i Svenska på högstadiet.

 

– Det skulle aldrig falla mig in att skriva om den. Take it, leave it, jag tjänar stålars ändå serru.

 

– Okej, okej. Du gör som du vill, Linda. Nu vill jag tala med nästa elev. Aleeeeeex! Alex Schulman, vill du vara snäll att komma in till mig efter Linda så får vi prata litet om den här texten som du har skrivit…?

 

4 kommentarer till “Tjyvlyssnat: När Linda Skugge gick i skolan så…”

 1. Jon

  Haha, superbra! Ibland fattar man inte varför folk läser saker av Skugge överhuvudtaget. Än värre är det om företag anlitar en sådan person till PR eller skribentjobb. Hon gör det ju ganska klart att det var i stort sett därför hon skrev artikeln.

 2. Filippa

  Ja visst är det sjukt. Hade lust att skriva den här krönikan på Newsmill i samband med hennes dumheter men orka… Det är ju en sport för de där människorna att vara så vidriga/knäppa/nonchalanta som helst och ändå poängtera hur eftertraktade de är som skribenter. Märkligt minst sagt, kan jag tycka, i synnerhet att vi köper det och de FÅR skriva på “etablerade” sajter och upplevs som trovärdiga skribenter. Vad säger det?

 3. Janne

  Å, vicka e Linda Skugge å Alex Schulman?

 4. Lövet

  Noterade du att hon häromsistens skrev att många ungdomar är för lata för att ta ett riktigt jobb.

  Jag hade tyvärr glömt min inloggning på Aftonbladet så jag kunde inte kommentera just då men den uppenbara reaktionen var:

  Jag har nyheter för dig Lindagumman (ja precis så nedlåtande kände jag mig): Du har inte heller ”ett riktigt jobb”!

Kommentera

*

Copyright © DagensSkola.