Istället för mopeden..?

Publicerad 12 augusti, 2010

Japp. Det har nästan alltid lutat åt vänster. Och sedan har MP:s demokratiska anda och klokt långsiktiga och nyanserade världsbild ändå fångat in min röst. Fast nu. Trots Mona. Teaterbiljetter åt ungdomar i 16-års present… Det är liksom som om göteborgarsossen Leif Pagrotsky fångar mitt kulturhjärta genom den underbara idén. Me like! Me love!  Stockholmsungdomarna behöver detta också!

Jag VET nämligen som lärare hur fantastiskt det är när en elev (eller två) som aldrig varit på Dramaten tidigare helt plötsligt inte kan tala sig mätt om upplevelsen. Vill gå igen. Frågar om mer. Har kollat upp andra teatrar. Man glömmer det inte.

Vad man tyvärr inte heller glömmer är att skolan inte har pengar för mer än ett teaterbesök på tre år per elev. Om ens det på vissa skolor. Jag menar – skolpengen måste ju i många fall öronmärkas åt riskkapitalisterna..?

Kultur är viktigt. Det är nog lika viktigt som att ha teknologin att spränga jorden i bitar flera gånger om. Kanske viktigare. Även om det satsas mer på det förstnämnda.

Det lutar åt vänster.

Trots Mona.

Jag gillar synen på människan och vad hon behöver!

En kommentar till “Istället för mopeden..?”

1. frekar06

Jag kommer själv rösta på Piratpartiet. De är de enda som driver frågorna om bättre informationsteknik och bättre regler kring detta för skolans område. Här följer några exempel:

– Man vill att Internet ska vara ett självklart verktyg inom skolans verksamhet och i undervisningen.

– Man vill att datorer med Internet ska introduceras från första dagen och vara tillgängliga resten av skoltiden.

– Man vill säkerställa att inga skolor på något sätt hindrar elever från att söka information och man vill helt förbjuda skolor att censurera och filtrera Internet, något som dessvärre sker på en rad skolor idag.

– Man vill också ha in mycket av öppen källkod och fria läromedel i skolan.

Jag gillar särskilt förslaget om att eleverna fritt måste få söka information och att skolorna ska vara förbjudna att filtrera och censurera Internet. Nu har jag i och för sig uppfattningen att den censur eller filtrering som skolorna gör idag är olaglig. Det kan inte anses vara förenligt med den demokratiska värdegrunden att ägna sig åt censur och filtrering av Internet. /Frekar06