– Det var inte jag som satte rubriken, i alla fall…

Publicerad 15 juni, 2009

 

– Den var litet… vågad, sa chefredaktör Kerstin Weyler när hon ringde upp för att diskutera månadens krönika för Skolvärlden.

 

– Tycker du? sa jag förvånat.

 

– Ja, sa Kerstin.

 

Och vid närmare eftertanke – jo, den var kanske litet spetsig. (Den skrevs i feberångor denna gång och korrades av snälle maken!) Men faktum är att det retar mig, med eller utan feber, att EN enda person definierar skolpolitiken idag. Hallåååå Mona, Lars och Maria – var ääääär ni? För dessa tre sticker nämligen bara ut huvudet och gnäller "Nej, så tycker inte vi alls" när herr Björklund gjort ett utspel, annars är det knäpptyst från vänsterhåll vad gäller skolfrågor. Kanske struntar de i Sveriges största arbetsplats, vem vet?

 

Summan av kardemumman är att det finns en enda profil och drivande kraft när det kommer till skolpolitik idag. Och han är militär, ickeakademiker och totalt ointresserad av pedagogik. Tjusigt!

 

Så det kanske inte är så konstigt att krönikan blev vass…

 

En annan rolig grej – en vän till mig jobbar i Huddingen kommun stötte på en annan tjänsteman från Utbildningsförvaltningen. De pratade litet och min vän berättade om att hon hade en väninna som var lärare och bloggade mycket om skolan.

 

– Aha! Filippa Mannerheim? sa tjänstemannen torrt. Åjo, henne känner vi till. Hon är ingen idol av Björklund, så mycket har vi förstått.

 

Okej. Man är kändis. Typ. Kul! Påminn mig bara att det är fetkört att söka en tjänst på Skolverket så länge alliansen styr vår ankdamm. 🙂

 

Men nu – tyck gärna till om krönikan i Skolvärlden. Och tänk på att det är inte skribenten utan redigeraren som sätter rubrikerna – gulp!!!

 

 

 

6 kommentarer till “– Det var inte jag som satte rubriken, i alla fall…”

 1. Janis

  Den var vass – precis sĂ„ vass den behövde vara! NĂ€r allt som hittills sagts och skrivits inte gett gehör, vad Ă„terstĂ„r dĂ„ annat Ă€n att skĂ€rpa tonen?

 2. Filippa

  Tack Janis, för din kommentar! Jag tycker att det Àr sÄ himla ledsamt att Björklund inte tÀnker mer pÄ skolan, pÄ eleverna och lÀrarna Àn pÄ sina egna politiska vinningar och söker blocköverskridande samarbeten istÀllet för att bara helt rabiat köra eget race. Och varför inte lyssna litet pÄ andra insatta och kunniga personer ibland?

  Ja, ja nu Ă€r det ju sommarlov i alla fall och man kan strunta i allt som har med skola att göra. SjĂ€lv har jag och maken satt tĂ€nderna i ZafĂłns nya roman. Himla spĂ€nnande!!! Glad midsommar pĂ„ er alla! 🙂

 3. Lilla O

  Bra krönika! Har kommenterat den hÀr:

  http://lillao.blogg.se/2009/july/lite-sommarjobb.html

 4. zoot

  Tja, vass och vass, den beskriver helt sakligt och neutralt hur det stÄr till med skolpolitiken idag, tycker jag.

Kommentera

*

Copyright © DagensSkola.