Åsa gör fröken förvirrad…

Publicerad 5 juli, 2009

 

Blev en aning förvånad då jag läste Åsa Linderborgs krönika om nya skollagen: "Hela ansvaret ligger på det enskilda barnet. Här finns inga reformförslag som kostar pengar och sådant som kostar för att eleverna ska klara sin utbildning – behöriga lärare, skolsköterska, kurator, komvux – får försvagad ställning. Ett uppiskat betygssystem ska fungera som universalmedel." skriver hon.

 

Förlåt. Jag är som alla vet ingen beundrare av alliansens (läs FP:s) skolpolitik men nog fanns det uppenbarligen en hel del snack om satsningar på just behöriga lärare, skolsköterskor, kuratorer och syvare? Har jag fattat fel? Åsa Linderborg är ju inte helt bakom flötet så vad är det – förutom betygshetsen och komvuxidiotin jag så uppenbart missat? Tyckte faktiskt den verkade något mildare än vad jag förväntade mig…

Frågar en förvirrad fröken som nog får ge sig själv bakläxa i läsförståelse… 🙁

 

3 kommentarer till “Åsa gör fröken förvirrad…”

  1. Queersammanbrott

    Det enda som tycks oflummigt i folkpartiets skolpolitik är att se till att alla barn får sexualundervisning. Man kunde önska att Folkpartiet Inte bara krävde att barn skall få sexualundervisning, att det inte är något man kan undkomma från, utan även att man ser till att biologilärare får utbildning i sexualkunskap. Nu är ju dock så inte fallet, tyvärr – och därför blir Folkpartiets krav på att alla elever skall få sexualundervisning mycket oseriöst.

    Vi behöver granska hur regeringens förslag på en eventuell ny lärarutbildning skall se ut mycket noga vad gäller både det, HBTQ, jämställdhet och demokrati. Att dessutom föreslå att skära ned förskollärarutbildningen med ett halvår är absurt. Där finns många brister som vi behöver slå vakt på.

  2. Filippa

    Kan bara hålla med dig!!!

Kommentera

*

Copyright © DagensSkola.