"Oooops! Alla makaroner ut på golvet. Attans alltså! Nåja. Det skyfflar vi lätt upp igen. Litet skit rensar magen. Och ungar dränker ändå allt i ketchup så det spelar ju ingen roll. " Eller hur tänkte man egentligen, frågar sig Dagens Skola och hoppas på stor skolmatsdebatt.

Suck. Ännu en lista där man försöker vaska fram "bästa" skolorna. Bäst på vad och för vem frågar sig Dagens Skola och rekommenderar istället eleverna att gå på Öppet Hus med päronen. Här är frågorna ni skall undersöka!

 

 

 Bild: Stock.XCHNG

 

Nu kräver ledningen i Lärarnas riksförbund att ordföranden Metta Fjelkner skall intervjuas varje gång medlemstidningen Skolvärlden skriver om skolpolitiska frågor.

 

Det är märkligt att vi vuxna talar oss röda om örsnibbarna om "demokratiska värden" och vikten av "delaktighet" när det handlar om våra egna arbetsplatser, samtidigt som vi inte ser något som helst intresse av detta våra grundstenar i samhällsstrukturen, när det kommer till våra barn och unga.

 

– Men eleverna kan ju inte bestämma vilka författare du skall undervisa om och avgöra när ni ska ha prov och vilka prov ni ska ha! Det förstår du väl? Det är ju ditt jobb som lärare att bestämma sådant!

  Ny krönika i Skolvärlden! Jag har länkat till den här! Denna kände jag mig manad att göra ett litet ilsket utfall mot den moderata arbetsgruppens märkliga idé om att understödja skolket på våra skolor.   Visst, jag är övertygad om att hemstudier kan vara en bra metod för vissa elever men då under korta och reglerade […]

 

Min erfarenhet är att det är oerhört mycket enklare att undervisa en motiverad, självgående, talangfull jätteduktig klass. Visst är det inspirerande när du som lärare är kunnig men i stort sätt kan du vara rörmokare och läsa läroboken högt utantill – de duktiga eleverna fixar biffen ändå.

 

Vad tycker DU?


01 januari, 2009

Elitskolor på tapeten igen. Dagens Skola ser med spänning fram emot många diskussioner i ämnet. Debattera mera! Vad tycker Du?

 

– Har du läst "Gömda"? frågar mig min 16-åriga elev med andan i halsen. Alltså jag bara ÄLSKAR Liza Marklund! Ingen skriver så bra, jag läste till två inatt, fattaru! Och jag som hatar att läsa böcker. OCH DEN ÄR SANN!!! Har du läst den, fröken?

Copyright © DagensSkola.