Om Dagens skola


07 juli, 2008

  Dagens Skola är hett stoff. Alla har gått i skolan. Alla har åsikter. Du också!   Här på Dagens Skola vill vi bjuda in dig till en diskussion där vi alla greppar debattsleven med litet skitigare nävar men självklart med en schysst och trevlig ton.   Hoppas att du vill ta del av en osminkad och […]

 

I samhället är vi hälften killar, hälften tjejer. Men knappast i skolans värld. Här dominerar männens perspektiv. Något som verkar vara helt okej för dem. Männen alltså.

 

På Aftonbladets kultursida kunde vi igår och idag läsa Göran Häggs granskning av läromedel. Göran Hägg har läst ett antal av de läromedel som används i svenska och litteraturvetenskap på våra skolor i dag. Det är en mycket välskriven artikel med många intressanta och välgrundade tankar och synpunkter.

”Tjejer klarar sig bättre i skolan än killar.” Har vi hört det förut. Ja, det har vi. Detta förkastliga, att våra pojkar får lägre betyg och är mindre motiverade än tjejerna i skolan, stöts och blöts med jämna mellanrum i olika sammanhang, år efter år. Med rätta givetvis.

Copyright © DagensSkola.