Är det mobbare eller de mobbade man menar?

Publicerad 16 december, 2009

 

Viktig artikel i DN om mobbning idag. För den som är intresserad kommer en större, mer problematiserande artikel om detta i nästa nummer av Skolportens Magasin 360! Där kommer det dock fram helt andra saker än i DN, vill jag tillägga, med värdefull information för de skolor som funderar på att köpa in mobbningsprogram eller på annat sätt ta krafttag mot mobbning på den egna skolan.

 

Tänkte dock redan nu tillägga att BRÅ:s rapport visar att 60% av de före detta mobbarna (inte mobboffer som det står i artikeln) har dömts för minst en kriminell handling vid 24 års ålder. Jag förstår inte riktigt om DN fått detta om bakfoten eller om de har helt andra studier som de hänvisar till i detta fall? Är det mobbade Helena eller mobbaren Erik som riskerar att bli kriminell alltså? En viktig faktor i sammanhanget ändå, kan jag tycka.

 

 

 

3 kommentarer till “Är det mobbare eller de mobbade man menar?”

 1. Jennie

  Hej!

  Du har helt rätt, det är DN som fått det om bakfoten. Det är alltså de som mobbar som har en överrisk för att bli kriminella. Ser fram emot att läsa er artikel.

  Vänligen
  Jennie Zetterström

 2. Filippa

  Hej Jennie!

  Ja, jag fick just ett mejl från Ulrika By som sa det samma. Vad kul att du vill läsa artikeln i Magasin 360! Hoppas det blir litet debatt! Det behövs verkligen tycker jag som även hoppas att litet skolfolk vill dyka in i diskussionen då. 🙂

 3. Nouveau magazine web

  Recommeneded websites…

  […]Here are some of the sites we recommend for our visitors[…]……

Kommentera

*

Copyright © DagensSkola.